Google lansează Android Oreo Go edition, o versiune optimizată pentru telefoane ieftine

De multe ori, singura opţiune posibilă pentru cumpărătorii din ţări cu economie mai puţin dezvoltată, telefoanele low-cost bazate pe Android reprezintă o proporţie semnificativă din totalul dispozitivelor comercializate, motiv suficient pentru Google să livreze acestora o versiune personalizată de Android Oreo, optimizată pentru configuraţii cu 512MB sau 1GB memorie RAM.

Versiune redusă a ediţiei oficiale Android Oreo 8.1, Go edition ocupă cu 50% mai puţin spaţiu în memoria internă a dispozitivelor şi vine echipată cu o versiuni Lite ale aplicaţiilor Google oficiale: Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome şi Files Go.

Utilizatorii pot suplimenta aplicaţiile livrate vizitând magazinul Google Play, unde au la dispoziţie o secţiune dedicată aplicaţiilor optimizate pentru folosirea eficientă a resurselor de procesor şi memorie. Desigur, atunci când nu avem de ales, putem instala şi aplicaţii obişnuite de Android.

Google promite că va livra Android Oreo Go edition în cursul lunilor următoare, însă fără a preciza un calendar exact.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult