Google Maps, actualizat cu noi opţiuni pentru raportarea incidentelor în trafic

Autor: Aurelian Mihai 18.10.2019
Google Maps, actualizat cu noi opţiuni pentru raportarea incidentelor în trafic

Google continuă să îmbunătăţească funcţionalitatea serviciului Maps adăugând în aplicaţia ppentru mobil noi opţiuni pentru raportarea incidentelor în trafic.

Printre opţiunile puse la dispoziţia utilizatorilor de iPhone se numără raportarea accidentelor de circulaţie, radare şi alte evenimente care pot cauza încetinirea traficului. Disponibile de ceva timp pe Android, acestea s-au dovedit foarte populare Google decizând extinderea acestora şi la platforma iOS.

Diversificând şi mai mult opţiunile disponibile pentru raportarea incidentelor în trafic, Google a adăugat posibilitatea de semnala pe hartă zonele în construcţie şi închiderile de benzi, vehicule defecte precum şi alte obiecte rămase pe partea carosabilă care pot constitui un pericol la adresa participanţilor la trafic.

Pentru raportarea unui obstacol în trafic utilizatorii care şi-au actualizat în prealabil telefoanele mobile la ultima versiune Google Maps trebuie doar să folosească simbolul plus (+) urmată de selectarea din lista Add a report a tipului de incident apărut.

Din păcate pentru utilizatorii Google Maps din România, semnalarea acestor pericole din trafic poate contravine legislaţiei rutiere în vigoare, care interzice folosirea telefonului mobil în timp ce conducem.  

 

Tags: