Google va adăuga tastaturii Gboard suport pentru preselectarea de imagini GIF şi stikere relevante pentru textul introdus

Pornind de la idea de a ajuta utilizatorii să ajungă la orice tip de conţinut folosind doar tastatura telefonului, Google va echipa tastatura Gboard cu o funcţie de căutare automată, capabilă să potrivească textul tastat cu imagini GIF, stickere şi informaţii relevante.

Spre exemplu, atunci când folosim Gboard pentru a scrie despre un subiect sau personaj popular, butonul „G” îşi va schimba înfăţişarea, semnalând disponibilitatea a mai mult conţinut pe această temă. Poate fi vorba de o animaţie GIF, sticker gata făcut, sau alte informaţii relevante.

Atunci când găsim o potrivire este de ajuns să bifăm opţiunea "works for me" şi conţinutul respectiv este imediat înserat alături de textul tastat.

Google testează noua funcţie de căutare încă din luna iulie, mărind treptat grupul de utilizatori care au acces la versiunea beta a aplicaţiei. Momentan, nu este clar cât ar mai putea dura până când aceasta va fi inclusă în versiunea oficială a tastaturii Gboard.