Google va permite iniţierea de căutări şi folosind capturi de ecran, analizând conţinutul cu ajutorul tehnologiilor AI

16.09.2019
Google va permite iniţierea de căutări şi folosind capturi de ecran, analizând conţinutul cu ajutorul tehnologiilor AI

Google ar putea extinde funcţionalitatea Google Search prin combinarea a două tehnologii esenţiale: obţinerea capturilor de ecran şi recunoaşterea vizuală a conţinutului folosind tehnologii de inteligenţă artificială.

Potrivit indiciilor obţinute analizând ultima conţinutul pachetului de instalare pentru cea mai nou versiune Google Lens, integrarea cu motorul de căutare este pe cale să fie extinsă prin adăugarea unei funcţii numite Smart Screenshots. Aceasta se va manifesta prin afişarea unor opţiuni suplimentare la obţinerea capturilor de ecran, permiţând utilizatorilor să caute pe internet detalii despre orice obiect sau porţiune text surprinsă cu ajutorul camerei foto, sau captată direct din interfaţa unei aplicaţii de Android.

Ca şi până acum, capturile de ecran obţinute vor putea fi trimise mai departe unui contact din reţelele de socializare, sau procesate folosind serviciile Google Lens. Selectând Lens, captura de ecran va fi trecută printr-un filtru OCR pentru recunoaşterea elementelor text şi filtru pentru recunoaşterea reperelor vizuale. Căutarea va putea fi îngustată suplimentar selectând o porţiune anume din imagine.

Deocamdată nu este clar dacă funcţia de căutare extinsă va fi disponibilă pentru toate capturile de ecran obţinute pe telefoane cu Android, sau doar din interfaţa Google Search.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult