Interfaţa Android Auto primeşte un nou design

Autor: Aurelian Mihai 30.07.2019

Anunţată de Google încă din luna mai, noua interfaţă Android Auto este disponibilă în cea mai recentă versiune a aplicaţiei, însă pentru activare sunt necesare mici trucuri.

Pentru a beneficia de noua interfaţă este necesară actualizarea Android Auto cel puţin la versiunea 4.5.5928, urmată de folosirea opţiunilor Clear app cache şi Data, prezente în meniul App Info ce apare dacă ţinem apăsat pe scurtătura aplicaţiei. Cu puţin noroc, la repornirea aplicaţiei vom vedea mesajul ‘Try the new Android Auto’ nou apărut în meniul Settings.

Cu aspect substanţial diferit, noua interfaţă este optimizată pentru interacţiune mai simplă folosind mai puţine comenzi pe interfaţa touch şi introduce o paletă de culori personalizabilă, mai uşor de adaptat la designul maşinii tale.

Noua versiune Android Auto este şi mai adaptabilă la formate de ecran diferite, interfaţa redimensionând automat pentru folosirea optimă a ecranelor wide, folosind spaţiul disponibil pentru afişarea mai multor informaţii utile cum ar fi semne de circulaţie, butoane media şi taste apelare.

Totodată, la pornirea vehiculului, Android Auto poate fi setat să pornească direct aplicaţia de navigare preferată, fără a întrerupe muzica aflată în redare. În modul de navigare, interfaţa poate afişa indicaţii vizuale pentru orientare în trafic chiar dacă folosim ecranul pentru accesarea altor aplicaţii de pe telefon. Selectarea unei destinaţi se poate face alegând dintr-o listă de trasee recente, sau folosind comanda vocală “Hey Google” pentru a indica locaţia dorită.

 

Tags: