Launcher-ul Android O, disponibil şi pentru dispozitive echipate cu versiuni mai vechi de Android

27.03.2017
Launcher-ul Android O, disponibil şi pentru dispozitive echipate cu versiuni mai vechi de Android

Abia anunţată în versiune Developer Preview, următoarea versiune de Android este oferită împreună cu o interfaţă modificată, disponibilă pentru instalare şi pe dispozitive care folosesc Android Marshmallow sau Nougat.

Chiar dacă nu aduce întreaga funcţionalitate promisă de sistemul Android O, cea mai nouă versiune Pixel Launcher a fost extrasă din kit-ul Android O Preview 1 şi oferită pentru download separat, putând fi instalată ca şi aplicaţie obişnuită pentru dispozitive cu Android.

Deşi funcţionează şi fără drepturi de acces speciale, folosirea unui dispozitiv deblocat folosind procedeul de ROOT-are este necesară pentru a beneficia de noul sidebar Google Now.

Comparat versiunilor oficiale Pixel Launcher, adaptarea pentru Android O nu diferă prea mult, însă permite activarea meniului App Drawer cu o alunecare oriune de suprafaţa ecranului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult