Microsoft anunţă data la care va închide aplicaţia Skype 7

28.09.2018
Microsoft anunţă data la care va închide aplicaţia Skype 7

Utilizatorii de Skype au fost anunţaţi de mult că versiunea „clasică” a aplicaţiei, Skype 7, va înceta să funcţioneze în septembrie, însă Microsoft a decis să extindă suportul pentru aceasta pe termen nedeterminat după repetatele plângeri pe care le-a primit din partea utilizatorilor. Se pare însă că acest termen nu este cu mult extins, compania anunţând acum noua dată la care vechiul Skype va fi închis.

Odată cu trecerea la Skype 8, versiunea nativă a aplicaţiei pentru Windows 10, Microsoft a dorit să închidă vechiul client pentru serviciul său de comunicare. Compania a încurajat toţi utilizatorii să facă update la cea mai nouă versiune, însă mulţi preferă în continuare vechea interfaţă. Începând cu 1 noiembrie însă, aceştia vor trebui să instaleze Skype 8 dacă mai vor să mai beneficieze de serviciile pe care acesta le oferă.

Pe lângă o nouă interfaţă, Skype 8 vine la pachet cu multe funcţii în plus, precum posibilitatea de a realiza apeluri video HD fără abonament Premium, posibilitatea de a înregistra apelurile direct din aplicaţie şi transfer de fişiere mult mai simplu. De asemenea, aplicaţia este acum similară în design pe toate platformele pe care este disponibilă, asigurând o experienţă de utilizare uniformă, indiferent de dispozitiv.

Microsoft spune că 1 noiembrie este data la care va opri vechiul Skype, însă acesta ar mai putea să funcţioneze o perioadă scurtă şi după acest moment. Ce nu ar trebui să facă utilizatorii după această dată este să nu se bazeze pe vechea aplicaţie, întrucât aceasta ar putea deveni nefuncţională în orice moment.

Skype 8 este disponibil în Windows Store şi în magazinele de aplicaţii pentru platformele mobile şi rămâne astfel tot timpul actualizat la zi. În teorie, situaţia Skype 7 nu ar trebui să se mai repete prea curând, întrucât nu va mai exista o altă versiune a aplicaţiei în afară de cea din magazinele oficiale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult