Microsoft oferă o aplicaţie care poate face temele în locul tău

10.12.2019
Microsoft oferă o aplicaţie care poate face temele în locul tău

Ultima versiune a aplicaţiei Microsoft Math Solver ar putea fi o soluţie „de vis” pentru nenumăraţi elevi şi studenţi care urăsc orele de matematică. Aplicaţia permite fotografierea ecuaţiilor scrise de mână şi automatizează paşii mai complicaţi, livrând aproape fără efort răspunsurile dorite.

Cel puţin în cazul ecuaţiilor nu foarte complexe, Math Solver se ridică la nivelul aşteptărilor, livrând atât rezultatul final cât şi paşii intermediari, teoretic, ajutând utilizatorul să înveţe observând fiecare pas.

Aplicaţia livrată de Microsoft nu este singura de acest tip, soluţii precum Photomath oferind deja funcţionalitate similară. Math Solver dispune însă de ajutoare pentru situaţiile în care nu poate furniza soluţia în mod direct, interogând motorul de căutare Bing pentru a vedea dacă nu cumva o rezolvare a mai fost găsită de altcineva.

Pentru ecuaţiile pe care le poate rezolva, Math Solver include şi explicaţii pas-cu-pas menite, plus alte unelte menite să ajute procesul de învăţare. Aplicaţia Microsoft Math Solver poate fi instalată gratuit din magazinul Google Play.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult