Microsoft va permite aducerea aplicaţiilor de pe telefonul cu Android pe desktop-ul Windows 10

12.03.2019
Microsoft va permite aducerea aplicaţiilor de pe telefonul cu Android pe desktop-ul Windows 10

Microsoft îmbunătăţeşte aplicaţia Your Phone, folosită pentru sincronizarea de informaţii între dispozitive cu Android şi PC-uri bazate pe Windows 10, adăugând opţiune pentru duplicarea ecranului pe desktop-ul Windows şi folosirea interactivă a aplicaţiilor de Android.

Spre deosebire de folosirea unui emulator Android, în cazul de faţă accesăm direct aplicaţiile instalate pe telefonul mobil. Putem folosi cursorul mouse-ului sau interfaţa touch a monitorului (dacă este prezentă) şi răspunde la mesaje folosind tastatura fizică a PC-ului.

Pentru ca funcţionalitatea să fie disponibilă este necesară achiziţionarea unui adaptor compatibil cu tehnologia Bluetooth Low Energy, accesoriu USB pentru PC relativ ieftin. Anumite dispozitive, cum sunt portabilele Surface Go, integrează deja această tehnologie şi nu necesită alte modificări. Microsoft limitează pentru etapa de testare a aplicaţiei folosirea doar a telefoanelor Android din seria Galaxy S8, S8 Plus, S9 şi S9 Plus, dar promite că mai multe dispozitive vor fi suportate în viitorul apropiat.

Pe PC, utilizatorii sunt întâmpinaţi cu o listă extinsă a aplicaţiilor instalate pe telefon şi fereastra ecranului afişată alăturat. Probabil, în versiunea finală a aplicaţiei va fi posibilă folosirea aplicaţiilor de Android pe PC cu ecranul orientat pe verticală sau orizontală, însă nu este clar cum va rezolva Microsoft problema afişării de conţinut dinamic (ex. clipuri video şi jocuri), conexiunea Bluetooth neavând suficientă lăţime de bandă pentru streaming video la rezoluţie înaltă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult