Opera Touch – browserul perfect pentru iPhone?

02.10.2018
Opera Touch - browserul perfect pentru iPhone?

Lansat iniţial pentru platforma Android, browserul Opera Touch a fost adaptat şi pentru ecosistemul de produse Apple iOS, dezvoltatorul promiţând cea mai bună experienţă pe telefoanele iPhone X şi iPhone XS.

Compania laudă o serie de inovaţii, cum ar fi tehnologia ‘zero-step search’ şi un nou buton Fast Action care transformă noul browser în alegerea ideală pentru telefoane mobile cu ecran mare, care nu dispun de tastă Home.

La fel ca browserul nativ Apple Safari, Opera Touch este gândit pentru a oferi acces imediat la motorul de căutare preferat, aplicaţia pornind în aşa numitul Search Mode, cu focusul setat pe caseta de căutare şi tastatura deja afişată pe ecran. Spre comparaţie, browserul Safari memorează doar sesiunea de navigare şi readuce pe ecran tab-urile lăsate deschise la ultima folosire. Care dintre variante este mai bună? Asta depinde strict de obiceiurile fiecărui utilizator în parte.

Opera Touch promite să ofere ambele soluţii prin intermediul butonului Fast Action, afişat median la partea de jos a ecranului. Noua tastă virtuală adresează principalele funcţii ale browserului, printre care şi reluarea sesiunii de navigare desfăşurată anterior.

Opera Touch implementează şi propria versiune a funcţiei Continuity din browserul Safari, permiţând trimiterea paginii web în versiunea Opera pentru desktop, cu condiţia ca aceasta să fie sincronizată folosind acelaşi cont de utilizator.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult