Pokémon Go are un bug care poate afecta acurateţea receptorului GPS al smartphone-urilor

06.09.2016
Pokémon Go are un bug care poate afecta acurateţea receptorului GPS al smartphone-urilor
Un utilizator de Reddit a descoperit în jocul Pokemon Go un bug care poate afecta acurateţea receptorului GPS de pe smartphone-urile care au aplicaţia instalată. Atunci când jocul rulează sau este lăsat în fundal, receptorul GPS de pe unele telefoane nu mai primeşte coordonate geografice precise. Astfel, sunt afectate toate aplicaţiile care au nevoie de servicii de localizare pentru a funcţiona corect. 
 
Este recomandat ca în cazul în care folosiţi Google Maps sau Waze să vă asiguraţi că aţi oprit, din secţiunea Recent Apps/Aplicaţii Recente, Pokemon Go. 

Cameocoder, care folosea un smartphone Nexus 5, a observat că aplicaţia de fitness Map My Run a dat rezultate diferite atunci când avea aplicaţia Pokemon Go în fundal. El a publicat şi capturi de ecran în care se vede cum arată acelaşi traseu, în stânga cu Pokemon Go pornit şi în dreapta cu aplicaţia oprită. 

Foto: Reddit/cameocoder
 
Niantic, dezvoltatorul Pokemon Go, nu a răspuns până acum la întrebările presei legate de acest subiect. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult