Tastatura Gboard va putea trimite răspunsuri automate la mesajele primite pe Snapchat, WhatsApp şi din alte aplicaţii de mesagerie

02.07.2018
Tastatura Gboard va putea trimite răspunsuri automate la mesajele primite pe Snapchat, WhatsApp şi din alte aplicaţii de mesagerie

Google a adus constant îmbunătăţiri tastaturii Gboard, încât aceasta este în prezent una dintre cele mai bune opţiuni disponibile utilizatorilor de telefoane inteligente.

Limitată până de curând la aplicaţia Allo, funcţia Smart Replies foloseşte tehnologii de inteligenţă artificială pentru a analiza mesajele primite, formulând un răspuns adecvat pentru contextul în care ne aflăm. Spre exemplu, la primirea mesajului „unde eşti” sau „ce faci”, aplicaţia ar putea formula automat răspunsul „sunt pe drum” sau „sunt bine”, rămânând doar ca utilizatorul să confirme trimiterea acestuia interacţionând cu mesajul de notificare afişat pe ecran. Atunci când telefonul este setat în modul silenţios, sau conducem un autovehicul, răspunsul automat ar putea fi „imi pare rău, nu pot vorbi acum”.

Funcţia Smart Replies poate fi activată vizualizând un mesaj de notificare ce include opţiunea pentru răspuns rapid, oferind o alternativă comodă la tastarea manuală a răspunsului. La prima utilizare, este necesară acordarea de permisiuni suplimentare, încât Gboard să poată răspundă mesajelor de notificare în locul nostru.

Cât despre lista aplicaţiilor compatibile, funcţia Smart Replies din tastatura Gboard va funcţiona cu Android Messages, Facebook Messenger, Facebook Messenger Lite, Google Allo, Google Hangouts, Snapchat, WhatsApp şi WeChat.

Momentan aflată la stadiul de testare şi ajustare a algoritmilor AI pentru contextul fiecărei aplicaţii, funcţia va fi în cele din urmă disponibilă pentru mai mult de 20 limbi de circulaţie internaţională.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult