TrueCaller va deveni mult mai util pe iPhone odată cu lansarea iOS 10

08.09.2016
TrueCaller va deveni mult mai util pe iPhone odată cu lansarea iOS 10
Serviciul TrueCaller se bucură de un succes imens pe Android, unde sistemul de operare permite aplicaţiilor să interacţioneze la un nivel mai „intim” cu diverse funcţii de bază ale telefoanelor. Pe dispozitivele Apple aplicaţia este mult mai pasivă, însă noua versiune care se va lansa odată cu apariţia iOS 10 va putea oferi funcţionalitate extinsă, similară cu cea de pe dispozitivele concurente.
 
 
Întrucât Apple oferă acum mai multe API-uri care pot fi folosite de către dezvoltatori pentru a interacţiona cu o plajă mai mare de dispozitive, TrueCaller foloseşte funcţionalitatea CallKit Extensions pentru a putea afişa sursa apelurilor. Din fericire, compania care dezvoltă aplicaţia a ales să nu abuzeze de API-urile Apple cu riscul de a fi sancţionată mai târziu, ci a lucrat în colaborare cu compania pentru a aduce această funcţionalitate pe iPhone.
 
 
Din păcate, tot versiunea de Android va rămâne cea mai folositoare. Versiunea nouă pentru iOS va afişa numele companiilor automat, în timp ce va dezvălui identitatea utilizatorilor privaţi doar dacă au aplicaţia TrueCaller instalată, indiferent de sistemul de operare folosit. Accesul la baza de date din cloud a aplicaţiei, realizată prin colectarea de contacte de pe telefoanele utilizatorilor nu va fi facilitată prin CallKit Extensions.
 

 

 
TrueCaller se bucură de 90 de milioane de utilizatori în toată lumea şi protejează utilizatorii de 90% din apelurile de tip „spam”, spune TomHsieh, VP of partnerships and growth în cadrul companiei. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult