Vulnerabilitate Google Chrome, face posibil furtul datelor personale

21.03.2019
Vulnerabilitate Google Chrome, face posibil furtul datelor personale

Google Chrome nu este chiar atât de sigur precum şi imaginează fanii săi, Google remediind frecvent vulnerabilităţi care ar putea compromite siguranţa dispozitivelor.

Expertul companiei de securitate Positive Technologies, Sergey Toshin,  a semnalat către Google o problemă de securitate care ar putea permite hackerilor să intercepteze datele introduse de utilizatori pe site-urile vizitate. Google a etichetat această problemă cu risc crescut, Vulnerabilitatea vizează şi componenta Android WebView, folosită pentru redarea de conţinut web pe toate versiunile Android, începând cu Android 4.4.

Spre exemplu, un hacker poate exploata această vulnerabilitate convingînd utilizatorii să instaleze o aplicaţie Instant app, de tipul celor care pot fi rulate direct în browserul web. Acestea au acces la hardware-ul telefonului şi pot intercepta datele tastate de utilizator.  Atacatorul va putea intercepta istoricul de navigare web, token-uri de autentificare pe diverse site-uri şi  alte date importante.

Utilizatorii care folosesc cel puţin versiunea Android 7.0 au primit deja versiuni actualizate pentru browser-ul Chrome încă din luna ianuarie,  remediind problemele semnalate. Din păcate, dispozitivele de generaţie mai veche care nu au acces Google Play rămân neprotejate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult