Waze adaugă opţiune pentru raportarea drumurilor nedeszăpezite la timp

11.12.2019
Waze adaugă opţiune pentru raportarea drumurilor nedeszăpezite la timp

Probabil, cea mai bună soluţie de navigare GPS gratuită, Waze va putea afişa pe timp de iarnă şi alerte pentru drumurile nedeszăpezite la timp, folosind raportările făcute de alţi utilizatori ai aplicaţiei pentru mobil.

Foarte utilă pentru raportarea evenimentelor în trafic, opţiunea pentru raportare manuală va permite şi marcarea pe hartă a drumurilor periculoase sau devenite inaccesibile din cauza fenomenelor meteo aflate în plină desfăşurare, cum sunt viscolele apărute pe timpul iernii.

Utilizatorii pot raporta secţiunile de drum nedeszăpezite, folosind secţiunea Hazards -> Weather a funcţiei de raportare inclusă în aplicaţie, noua opţiune apărând în toate cele 185 de ţări unde Waze este disponibil în prezent. În unele regiuni ale lumii, Waze va prelua aceste informaţii şi de la autorităţi, actualizate în timp reală pe măsură ce utilajele de deszăpezire eliberează secţiunile de drum acoperite de zăpadă. Totodată, raportările făcute de şoferi pot servi şi la o mai bună coordonare a echipajelor de deszăpezire, acordând prioritate porţiunilor de drum cu probleme.

Având în vedere faptul că Google este administratorul Waze, este de aşteptat ca noua sursă de informaţii să fie în cele din urmă preluată şi la alte produse din portofoliu, cum ar fi aplicaţia Google Maps.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult