Waze este acum compatibil cu sistemul CarPlay de pe iOS 12

25.09.2018
Waze este acum compatibil cu sistemul CarPlay de pe iOS 12

La numai o săptămână după ce iOS 12 s-a lansat cu suport pentru aplicaţii de navigaţie în modul CarPlay, Google deja are ambele sale servicii disponibile pe acesta. Săptămâna trecută, utilizatorii de iPhone-uri puteau să folosească pentru prima dată Google Maps pentru navigaţia prin interemediul sistemului de conectvitate cu maşina proprietar Apple, iar acum Waze este disponibil prin această funcţionalitate.

 Utilizatorii de iOS care deţin maşini compatibile cu sistemul CarPlay, ar trebui să verifice AppStore-ul pentru actualizări, întrucât cea mai nouă actualizare Waze activează mult aşteptata funcţie. Totul poate fi controlat prin intermediul touchscreen-ului din maşină, interfaţa Waze fiind însă puţin mai diferită faţă de cea adoptată de Google Maps.

Pentru Maps, Google a decis să adopte aceeaşi interfaţă pe care o folosea şi Apple Maps în modul CarPlay, singurele diferenţe fiind hărţile propriu-zise. În cazul Waze, elementele grafice sunt prezente în stilul caracteristic al aplicaţiei pentru mobil, cu tot cu sincronizarea preferinţelor de pe telefon precum afişarea hărţilor doar în mod „nocturn” sau schimbarea săgeţii de pe hartă cu o altă pictogramă. Funcţii precum raportarea pericolelor sunt în continuare disponibile şi probabil că sunt mult mai uşor de folosit prin interfaţa simplificată de pe display-ul maşinii.

Având în vedere că din ce în ce mai multe companii oferă suport pentru CarPlay şi Android Auto, probabil că în curând vom ajunge să ne cumpărăm maşinile în funcţie de compatibilitatea cu sistemul de operare pe care îl folosim pe mobil. Din fericire, fie că vorbim despre maşini care oferă exclusiv CarPlay, sau exclusiv Android Auto, toate beneficiază acum de suport pentru Google Maps şi Waze, cele mai populare aplicaţii de navigaţie din lume.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult