WhatsApp va permite setarea aceluiaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive

Autor: Aurelian Mihai 01.04.2020
WhatsApp va permite setarea aceluiaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive

Utilizatorii WhatsApp vor scăpa în curând de una dintre cele mai importante limitări ale platformei de socializare. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive.

În forma actuală, autentificare într-un cont de WhatsApp cu numărul de mobil cauzează delogarea automată de pe dispozitivul folosit anterior. Deşi este bună din punct de vedere al securităţii, măsura complică viaţa celor care folosesc dispozitive multiple, cum ar fi smartphone-ul pe timpul zilei şi tableta când sunt acasă, procesul de autentificare prin reintroducerea numărului de telefon şi a codului de securitate recepţionat pe telefon trebuind repetat la fiecare schimbare a dispozitivului. Tot din motive de securitate, în prezent trebuie să aştepţi 24 de ore după ce te-ai logat pe WhatsApp cu un alt dispozitiv, dacă vrei să revii la cel folosit anterior.

Dincolo de comoditate, opţiunea setării aceluiaşi număr de WhatsApp pe mai multe dispozitive ar putea fi folositoare şi în mediul business. De exemplu, în cazul serviciilor de asistenţă, mai mulţi angajaţi vor putea răspunde solicitărilor primite fără să paseze între ei un singur telefon logat pe numărul respectiv de WhatsApp.

Aflat deocamdată la faza de testare, suportul pentru sincronizarea aceluiaşi număr de WhatsApp pe dispozitive multiple nu are o dată de lansare exactă, aşteptarea putând fi şi mai mult prelungită de măsurile luate pentru concentrarea activităţilor pe alte operaţiuni esenţiale de mentenanţă, pe durata epidemiei COVID-19.

 

Tags: