YouTube adaugă mod de afişare Dark şi în interfaţa aplicaţiei pentru Android

Autor: Aurelian Mihai 30.07.2018
YouTube adaugă mod de afişare Dark şi în interfaţa aplicaţiei pentru Android

Deşi este proprietarul ambelor platforme, Google nu se grăbeşte cu implementarea celor mai noi funcţii şi în versiunea pentru Android a serviciului YouTube, Dark Mode, o temă de interfaţă foarte apreciată în versiunea pentru web browser ajungând abia acum şi în aplicaţia pentru mobil.

Scenariul este recurent, multe din îmbunătăţirile aduse serviciului YouTube ajungând mai întâi în versiunea pentru iOS a aplicaţiei. Explicaţia, mai simplă decât pare, ţine de modul în care Google a ales să acorde prioritate extinderii serviciilor în ecosistemul Apple, dedicând mai multe resurse dezvoltării de aplicaţii pentru iOS.

Mult mai confortabilă pentru folosirea aplicaţiei pe timp de noapte, tema YouTube Dark schimbă fundalul alb cu o nuanţă de gri şi potriveşte culoarea textului redat pentru obţinerea unui nivel optim de vizibilitate.

O altă noutate este adaptarea aplicaţiei pentru o mai bună scalare a clipurilor cu rată de aspect diferită de valoarea 16:9, eliminând pe cât posibil benzile negre afişate pe verticală.

Noua versiune YouTube pentru Android, cu opţiunea Dark Mode inclusă în meniul General Settings, este distribuită treptat, putând dura mai multe zile până ce actualizarea va fi accesibilă în Play Store.