100 de maşini au rămas blocate pe un drum noroios din cauza Google Maps [VIDEO]

27.06.2019
100 de maşini au rămas blocate pe un drum noroios din cauza Google Maps [VIDEO]

Aplicaţiile de hărţi pentru smartphone sunt printre cele mai folosite de către şoferi, fie că vorbim despre Google Maps sau despre Waze. Acestea sunt construite pentru a oferi un traseu cât mai scurt până la destinaţie, putând detecta şi ocoli zonele aglomerate. Aproximativ 100 de şoferi din SUA s-au trezit însă blocaţi pe un drum lăturalnic, atunci când calea ocolitoare către aeroportul din Denver i-a dus pe un drum de ţară noroios.

Pentru că în drumul spre aeroport a avut loc un accident, iar drumul era blocat, mai mulţi şoferi s-au bazat pe Google Maps pentru a găsi o cale ocolitoare, care să îi ducă totuşi la timp la destinaţie. Alternativa propusă de sistemul de hărţi părea obişnuită atunci când priveai harta şi oferea o durată de două ori mai mică decât estimarea rutei care trecea pe lângă accident. Totuşi, rezultatul a fost dezastruos pentru majoritatea celor care au ales să ocolească.

La un moment dat, ruta ocolitoare cerea şoferilor să iasă de pe asfalt şi să intre pe un drum de pământ, care în mod normal nu ar fi o problemă, însă vremea ploioasă din ultimele zile din Denver s-a dovedit a fi un mare impediment. Pământul era moale şi alunecos, iar noroaiele erau formate în gropi adânci din drum. Astfel, multe dintre maşini au început să se blocheze în noroi, ţinând astfel în spate întreaga coloană de maşini.

Multe dintre maşini au ieşit puţin „şifonate” din această situaţie, cu daune vizuale la nivelul caroseriei. Se pare că drumul de pământ pe care Google l-a ales pentru această rută nu este unul public, la intrarea pe drum fiind un semn care atenţionează şoferii că drumul este închis. La momentul respectiv, semnul era însă căzut. Totuşi, dacă era un drum inaccesibil pentru public, nu este clar de ce harta l-a ales.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult