Air este un automobil electric de lux care are o autonomie de 640 de kilometri

15.12.2016
Air este un automobil electric de lux care are o autonomie de 640 de kilometri

Compania americană Lucid Motors a prezentat primul său model de automobil electric. Air este un vehicul de lux care are o autonomie maximă impresionantă, de 640 de kilometri la o încărcare completă a acumulatorilor furnizaţi de Samsung SDI.

 

Maşina poate ajunge de la 0 la 100 de Km/h în 2,5 secunde şi va debuta pe piaţă în 2018. Puterea combinată a motoarelor electrice este de 1.000 CP. Prototipul a fost prezentat la un eveniment special organizat în Fremont, California.

Din echipa Lucid Motors fac parte Peter Rawlinson, care a lucrat pentru Tesla, Derek Jenkins (Mazda şi Volkswagen) şi Brian Barron (BMW).

 

Construcţia automobilelor va începe în 2017 în Arizona, într-o nouă fabrică în care vor lucra 2.000 de oameni.

 

 

Cele mai ieftine versiuni ale Air vor avea preţuri care vor începe de la 100.000 de dolari.

 

 

Lucid Motors a strând până acum fonduri în valoare de 130 milioane de dolari, iar printre investitori se numără şi Fondul Chinez pentru Mediu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult