Audi va include pe noile vehicule un senzor care te ajută să prinzi mereu verde la semafor

Audi va include pe noile vehicule un senzor care te ajută să prinzi mereu verde la semafor

Jocul preferat al navetiştilor care străbat zilnic aceeaşi rută către serviciu, anticiparea culorii verzi a semaforului şi ajustarea vitezei de deplasare pentru a prinde în cascadă cât mai multe semafoare pe culoarea verde va putea fi asistată de computerul aflat la bordul vehiculelor Audi.

Prezentă deja la modele Audi din gama de top, tehnologia pentru detectarea culorii semaforului va fi îmbunătăţită pentru a sugera viteza optimă de deplasare pentru sincronizarea cu semafoarele următoare, reducând sau eliminând timpii de aşteptare la culoarea roşie.

Numită Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA), noua dotare foloseşte tehnologia vehicle-to-infrastructure (V2I) introdusă încă din anul 2017 pe anumite vehicule Audi pentru prelua informaţii din reţeaua centralizată de management al traficului, folosind o conexiune directă la internet asigurată prin hotspotul 4G LTE prezent la bordul vehiculului. În mod esenţial, sistemul de management al traficului din oraşele străbătute trebuie să fie compatibil cu această tehnologie.

În prezent, serviciul pentru comunicarea de informaţii din trafic prin tehnologia V2I este disponibil pentru marile oraşe din Statele Unite şi poate fi accesat pe baza unui abonament opţional.

Dincolo de scopul declarat de Audi – reducerea stresului în trafic şi optimizarea timpului de călătorie, există temeri că sistemul GLOSA ar putea motiva şoferii grăbiţi să calce mai tare pedala de acceleraţie şi să adopte un stil de condus riscant, punând în pericol ceilalţi participanţi la trafic şi pietonii care pătrund pe trecerile de pietoni forţate pentru a prinde şi ultima secundă de verde.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult