Bose, celebra companie specializată în echipamente audio, anunţă un sistem Noise Canceling pentru autoturisme

09.01.2019
Bose, celebra companie specializată în echipamente audio, anunţă un sistem Noise Canceling pentru autoturisme

Denumit QuietComfort Road Noise Control, sistemul promite să blocheze zgomotele nedorite produse de motor, cauciucuri şi şuieratul vântului, lăsând în habitaclul autoturismului o linişte aproape deplină.

Tehnologia împrumutată de la căştile audio presupune instalarea unei reţele de microfoane care să „asculte” tipul şi amplitudinea zgomotelor din habitaclu, respectiv senzori pentru măsurarea vibraţiilor din caroserie care pot genera zgomote audibile. Cu ajutorul unui software specializat de procesare a semnalului audio şi difuzoare plasate în puncte esenţiale, sistemul generează unde sonore cu amplitudine inversă zgomotelor nedorite, în efect anulându-le.

Potrivit specialiştilor Bose, sistemul QuietComfort devine mai eficient pe măsură ce autoturismul „îmbătrâneşte”, adaptându-se din mers pentru a reduce şuieratul uşilor care nu se mai închid perfect, vibraţiile caroseriei şi zgomotul de motor uzat.

Interpretarea pentru autoturisme a tehnologiei Noise Canceling va fi disponibilă ca dotare opţională la achiziţionarea de vehicule echipate cu motoare electrice sau combustie internă, începând cu anul 2021.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult