Cele mai ciudate lucruri care li s-au întâmplat maşinilor fără şofer ale Google. La un moment dat un bărbat complet gol a ieşit în faţa uneia

13.03.2016
Cele mai ciudate lucruri care li s-au întâmplat maşinilor fără şofer ale Google. La un moment dat un bărbat complet gol a ieşit în faţa uneia

Maşinile autonome Google au parcurs până acum milioane de kilometri, iar în tot acest timp au fost martore la mau multe evenimente ciudate. Câteva au fost povestite de Chris Urmson, directorul programului din cadrul Google, la festivalul South by Southwest 2016.

O dată, un bărbat a fost atât de încântat să întâlnească o maşină fără şofer a companiei încât a ieşit din casă complet dezbrăcat şi a sărit în faţa ei. Altă dată, un astfel de automobil a întâlnit pe o stradă trei maşini care veneau pe interzis din sens opus, iar cu altă ocazie o femeie în scaun electric cu rotile urmărea o raţă în cerc în mijlocul drumului.

Citeşte şi: Maşina autonomă a Google a provocat primul său accident rutier

Iar întâmplările nu se opresc aici. La un moment dat o maşină Google a trebuit să se oprească după ce un grup de oameni a intrat pe stradă şi păreau că jucau o versiune reală a clasicului joc Frogger.

Cu ocazia discursului ţinut la SXSW, Urmson a prezentat şi o serie de imagini în care a arătat cum s-a produs, luna trecută, primul accident întâmplat din vina unei maşini autonome Google. 

Maşina companiei stătea la semafor într-o intersecţie şi aştepta să vireze la dreapta. În faţă erau câţiva saci cu nisip care blocau culoarul. 

Când semaforul s-a făcut verde, SUV-ul autonom a încercat să evite obstacolul pe stânga şi a intrat în microbuzul care venea din spate.

La momentul impactului, Lexus-ul se deplasa cu 3,2 Km/h, iar microbuzul cu 24 Km/h. Din fericire, accidentul a fost minor, iar nicio persoană nu a fost rănită. 

Angajatul Google care se afla pe locul din dreapta al SUV-ului a declarat că a văzut în oglindă microbuzul şi a crezut că acesta va frâna.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult