Elon Musk susţine că sistemul autopilot de pe automobilele Tesla reduce riscul de accidente cu 50%

25.04.2016
Elon Musk susţine că sistemul autopilot de pe automobilele Tesla reduce riscul de accidente cu 50%
Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, a declarat, într-o discuţie avută cu Ministrul Transporturilor din Norvegia, că sistemul autopilot de pe maşinile produse de companie reduce riscul de accidente rutiere cu 50%. 
 
Declaraţia lui Musk vine la scurt timp după ce pe YouTube a fost publicat un clip video, devenit foarte popular, în care sistemul evită un accident la mare viteză pe o autostradă din SUA. 
 
Citeşte şi: În Germania sunt testate semafoare montate în asfalt, pentru a-i proteja pe cei care stau cu nasul în smartphone
 
„Probabilitatea de a face un accident este cu 50% mai mică dacă ai sistemul Autopilot activat. Chiar şi cu prima noastră versiune”, a spus directorul executiv al Tesla Motors la întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Ketil Solvik-Olsen.
 
 
Tehnologia Autopilot de pe maşinile Tesla este o combinaţie între un sistem de control al croazierei şi unul care îi permite maşinii să se conducă singură într-o oarecare măsură.  
 
Un bărbat din Ohio a reuşit recent să evite un accident periculos pe o autostradă datorită sistemului autopilot de pe automobilul său, un Tesla Model S. Joshua Brown se afla pe prima bandă, când un camion, al cărui şofer nu l-a văzut, a virat la dreapta în faţa maşinii sale, încercând să intre pe acelaşi culoar.
 
Imediat, sistemul autopilot a emis o avertizare sonoră şi a orientat automat autoturismul spre dreapta, către banda de urgenţă, evitând impactul. Momentul a fost suprins de camera de bord instalată pe Tesla. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video