Exemple de chei fizice high-tech sau inedite pentru automobile. Unii producători nu mai oferă deloc această opţiune, pe anumite modele

22.02.2018
Exemple de chei fizice high-tech sau inedite pentru automobile. Unii producători nu mai oferă deloc această opţiune, pe anumite modele

De multe ori câştigă în competiţia pentru banii din portofelul clientului producătorul care este atent la detalii aparent minore. De aceea, unele companii au grijă ca fiecare componentă, oricât de mică, a produsului pe care îl vând să fie deosebită. Un exemplu sunt cheile de la unele modele de automobile.

 

Vă prezentăm câteva exemple de chei high-tech, care impresionează prin design sau sunt inedite. Unii producători nici măcar nu mai oferă astfel de dispozitive.

 

CITEŞTE ŞI: Waze vs Google Maps vs Apple Maps. Care este cel mai rapid serviciu de navigaţie prin GPS?

 

Tesla

 

 

Cheia pentru Model S este o reprezentare în miniatură a maşinii şi le permite utilizatorilor, folosind funcţia Summon, să parcheze, din afara lui, automobilul sau să îl scoată din garaj.

 

Aston Martin

 

 

Pentru modelele Aston Marin DB9 şi DBS, compania oferă ceasul Jaeger-LeCoultre AMVOX7, care are şi funcţie de cheie.

 

 

Aston Martin oferă şi o brăţară, F-Pace Activity Key, care permite descuierea unei maşini prin apropierea de insigna Jaguar din spatele acesteia. Brăţara este rezistentă la apă şi costă aproximativ 400 de dolari.

 

Pagani

 

 

Cheia din aluminiu a modelului Huayra oferită de companie include şi un stick USB.

 

BMW

 

 

Pentru unele modele din Seria 7, compania germană produce o cheie cu display color, care le permite utilizatorilor să parcheze maşina din afara ei.

 

Volvo

 

Pentru cei care nu doresc o cheie fizică, compania a dezvoltat o aplicaţie pentru smartphone care include toate funcţiile acesteia şi altele suplimentare.

 

 

Maşinile Tesla Model 3 nu mai au cheie fizică deloc. Aceasta este înlocuită, de asemenea, de o aplicaţie. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult