Go4News: Acest camion poate fi asamblat acasă, în 12 ore, ca o piesă de mobilier de la IKEA

07.09.2016
Cunoscutul designer din Formula 1 Gordon Murray a creat un alt vehicul impresionant, dar nu este vorba de o maşină de curse. De această dată avem de a face cu un camion pe care clienţii îl pot asambla acasă, la fel ca pe o piesă de mobilier de la IKEA. 
 
Numit OX, camionul a fost dezvoltat pentru filantropul Torquil Norman şi compania lui, Global Vehicle Trust. Primul prototip a fost creat în 2013, iar acum a fost prezentată o versiune rafinată a camionului. Până acum au fost investiţi în proiect 4 milioane de dolari. 

Designul OX este inspirat de cel al Africar, un camion uşor 4×4 din anii 1980. Vehiculul, care cântăreşte 1.600 de kilograme, este oferit în bucăţi pentru a putea fi livrate repede şi ieftin mai multe unităţi. Dacă într-un container încap două OX-uri gata asamblate, în acelaşi spaţiu pot fi livrate componentele pentru şase camioane. 

Potrivit Global Vehicle Trust, trei oameni pot asambla un OX în 12 ore. Camionul a fost gândit pentru a fi livrat prima dată în Africa. 
 
Murray a declarat că mai are nevoie de 4 milioane de dolari pentru a da drumul la producţia de serie. Dacă el şi Norman strâng aceşti bani, primele vehicule vor ieşi de pe linia de asamblare cel mai devreme peste doi ani. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult