Google: Când călătoresc într-o maşină fără şofer, oamenii sunt suprinşi de aceste trei lucruri

15.03.2016

Reprezentanţii Google au participat la festivalul SXSW şi, cu această ocazie, au oferit mai multe detalii interesante despre programul de maşini autonome al companiei. Jennifer Haroon, şeful acestei divizii de business, a declarat că oamenii care călătoresc în maşini fără şofer sunt suprinşi, de obicei, de trei lucruri.

1. Sunt impresionaţi de cât de multe detalii poate vedea maşina. Automobilele autonome ale companiei au o vedere de 360 de grade tot timpul. Chiar şi aşa, nu pot evita întotdeauna acidentele. Senzorii sunt capabili să „vadă” pe o rază de două stadioane de fotbal în jurul maşinii, dacă nu este obstrucţionat câmpul vizual.

2. Se aşteaptă la mai multă acţiune. Foarte multor persoane li se pare „plictisitor” să meargă cu o maşină autonomă.

3. Încep să aibă încredere în tehnologie repede. La scurt timp după ce văd ce pot face maşinile autonome, oamenii au încredere în acestea şi se simt în siguranţă la bordul lor.

Citeşte şi: Momentul în care o maşină fără şofer Google loveşte un autobuz [VIDEO]

Haroon a spus că a fost greu pentru Google când un automobil autonom de-al companiei a provocat primul său accident rutier în februarie, dar a dat asigurări că de atunci sute de modificări au fost făcute pentru a se evita în viitor astfel de incidente. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult