Maşina autonomă de poliţie care dispune de propria dronă

25.07.2017

OTSAW Electronics a creat un automobil electric autonom care va patrula pe străzi în serviciul poliţiei din Dubai. Vehiculul dispune de propria dronă pe care o poate lansa pentru a supraveghea video o anumită zonă.

 

Numit O-R3, vehiculul navighează cu ajutorul unor senzori, scannere, camere şi radare. Mai mult, foloseşte inteligenţa artificială pentru a învăţa să se descurce mai bine în viitor. Tot ceea ce „vede” maşina apare pe monitoarele supravegheate de un operator om.

 

Autorităţile din Dubai şi-au stabilit un obiectiv ambiţios: doresc ca, până în 2030, 25% dintre efectivele forţelor de poliţie să fie roboţi.

 

Vehicule autonome sunt folosite deja cu succes de mai mulţi ani pentru monitorizarea de obiective publice sau private. Un exemplu este robotul Knightscope K5, care cântăreşte 125 de kilograme şi a fost deja implicat în mai multe incidente. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult