McDonald’s îţi reîncarcă maşina cât timp serveşti “dejunul campionilor”

07.07.2009
McDonald’s îţi reîncarcă maşina cât timp serveşti “dejunul campionilor”

McDonald’s vrea să ne distragă atenţia de la ceea ce contează cu adevărat (faptul că mâncarea de fast food este sub orice critică şi deloc sănătoasă) şi încearcă să pară preocupată de tehnologia prietenoasă cu mediul înconjurător. Concret, pe data de 14 iulie, va inaugura în Statele Unite primul restaurant “verde” (construit din materiale ecologice), dotat cu staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

Proiectul este realizat în colaborare cu NovaCharge, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de infrastructură pentru mijloace de transport electrice.

Nu-i aşa că sună minunat? Cu siguranţă. În cele patru ore petrecute până se încarcă bateria vehiculului, să te tot îndopi din tradiţionala bucătărie americană: burgeri hiper-calorici, cartofi prăjiţi înecaţi în ulei, cola – toate „naturale”. Bine măcar că masa şi scaunul pe care stai sunt din materiale reciclabile.

Ceea ce mi se pare ciudat este următorul paradox: vehiculele electrice sunt foarte scumpe, deci doar oamenii cu mulţi bani îşi permit aşa ceva. Iar oamenii cu mulţi bani şi întregi la minte nu vin să mănânce la Mac. Sau în Statele Unite nu mai există decât fast food-uri?

McDonald's

Urmărește Go4IT.ro pe Google News