Mercedes-Benz a prezentat primul camion de mare capacitate 100% electric

28.07.2016
Mercedes-Benz a prezentat primul camion de mare capacitate 100% electric
Se pare că automobilele viitorului apropiat vor fi, cele mai multe, electrice. Şi se pare că şi multe dintre camioane vor fi la fel. Daimler vrea să facă parte din această revoluţie şi a prezentat un camion Mercedes-Benz sută la sută electric. 
 
Mercedes-Benz Urban eTruck nu va putea traversa o ţară precum România de la un capăt la altul, dar va putea transporta mărfuri între Bucureşti şi Constanţa cu baterii suplimentare. Autonomia camionului, care are o capacitate maximă de 26 de tone, este de 200 de kilometri la o încărcare. 
 
Citeşte şi: Ford a reinventat suportul pentru pahare din maşini
 
 
Producţia în masă a camionului va începe după 2020. Fiind gândit pentru a opera în special în mediile urbane, modelul Mercedes-Bez mai oferă un avantaj major pe lângă emisiile zero: este silenţios. Cu toţii ştim cât zgomot poate face un camion de mari dimensiuni atunci când circulă pe o stradă dintr-un oraş. 
 
Şi Tesla, compania condusă de Elon Musk, lucrează la un camion, pe care îl va prezenta la începutul anului viitor. 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult