Nissan a găsit o întrebuinţare pentru bateriile de Leaf schimbate – le foloseşte pentru iluminatul stradal

26.03.2018
Nissan a găsit o întrebuinţare pentru bateriile de Leaf schimbate - le foloseşte pentru iluminatul stradal

Nissan a anunţat proiectul „The Light Reborn”, prin intermediul căruia bateriile folosite de la automobilele electrice Leaf vor fi utilizate pentru iluminatul stradal.

 

Stâlpii folosiţi dispun de panouri solare care încarcă acumulatorii. Lumina este oferită prin intermediul unor LED-uri, care au un consum redus de energie.

 

Sistemul este testat deja în Namie, Japonia. Acest oraş a fost abandonat după accidentul nuclear de la Fukushima.

 

 

Proiectul Nissan ne duce cu gândul la Smart Palms, palmieri artificiali instalaţi în Dubai, care dispun de panouri solare. Aceştia includ porturi pentru încărcarea dispozitivelor electronice, oferă internet Wi-Fi şi dispun de becuri.

 

Renault, compnia aliată a Nissan, a lansat de asemenea un proiect verde, pe o insulă portugheză. Smart Island foloseşte baterii de Zoe care se încarcă de la eoliene.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult