Nokia a prezentat noul HERE Auto, soluţia software pentru automobilul inteligent

03.10.2014
Nokia a prezentat noul HERE Auto, soluţia software pentru automobilul inteligent

După ce s-a despărţit de celebra sa divizie de terminale mobile, Nokia a anunţat că se va concentra pe servicii şi soluţii software pentru platformele mobile şi industria auto. După ce a semnat un parteneriat cu Samsung şi a anunţat că va relansa serviciile HERE şi pe iOS, Nokia a prezentat modul în care cunoscutele sale soluţii de navigaţie şi orientare vor putea fi integrate de către producătorii de automobile.

Soluţia de navigaţie HERE Auto a fost lansată acum un an, iar schimbările prin care Nokia a trecut în acest răstimp par să-i fi motivat pe finlandezi să accelereze ritmul dezvoltării. În cadrul salonului auto Paris Motor Show, compania a anunţat actualizarea platformei HERE Auto şi integrarea ei în cadrul a 50 dintre cele 62 de automobile prezentate acolo.

Noul sistem HERE Auto prezentat de Nokia la Paris aduce ca primă noutate posibilitatea utilizării mai multor ecrane, pe lângă consola centrală tradiţională, acestea putând trimite informaţii relevante către un ecran amplasat lângă volan sau către un smartphone. Sistemul se va integra cu platforma software a automobilului, sugerând, de exemplu, schimbarea rutei către o benzinărie (cea mai apropiată sau parte a unui lanţ preferat) atunci când nivelul rezervorului este scăzut.

Cea de-a două noutate este componenta de socializare, care le permite pasagerilor să se conecteze la sistemul auto central cu ajutorul aplicaţiei HERE Auto Companion şi să vizualizeze traseul, să primească informaţii despre locurile din jur şi chiar să propună schimbări ale rutei.

HERE Auto nu va ignora tehnologiile implementate pe platformele software mobile, urmând să ofere compatibilitate cu Apple CarPlay, Google Auto şi standardul MirrorLink, implementat pe terminalele Nokia cu Symbian şi pe terminalele Sony Xperia Z. Prin intermediul unei interfeţe noi de programare, producătorii de automobile vor particulariza după dorinţă platforma HERE Auto în funcţie de necesităţi sau de standardele proprii de design.

În acest moment, pe lista partenerilor Nokia se numără companiile BMW, Daimler, Fiat-Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Jaguar Land Rover, Nissan, Peugeot, Renault, Volkswagen şi Volvo, circa 50 de milioane de automobile cu sisteme de navigaţie Nokia fiind deja în circulaţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News