O maşină Tesla a luat foc de două ori în aceeaşi zi

21.12.2018
O maşină Tesla a luat foc de două ori în aceeaşi zi

Maşinile electrice Tesla sunt printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic de pe piaţă. Elon Musk a dorit să creeze maşina viitorului şi în mare parte se pare că a reuşit, însă aceasta este realizată tot folosind tehnologie din prezent, iar acesata are limitările şi dezavantajele ei. De exemplu, acumulatorii bazaţi pe litiu, care ocupă o mare parte a părţii de jos a maşinii, care pot lua foc din varii motive (vă amintiţi de Galaxy Note7?). Săptămâna aceasta, o maşină Tesla Model S a luat foc de două ori în aceeaşi zi.

Maşina Tesla Model S cu pricina era parcată în curtea unui service auto, când a luat foc. Conform declaraţiilor martorilor şi autorităţilor, maşina nu fusese implicată într-un accident, iar mecanicii nu au desfăcut nicio piesă a maşinii. Proprietarul a adus maşina la service pentru că a primit în bord o avertizare de presiune scăzută în cauciucuri.

Maşina a fost adusă pe platformă în curtea service-ului, însă la scurt timp s-a auzit un sunet ascuţit care a fost urmat de flăcări. Cel mai probabil, acumulatorul a fost lovit înainte sau după transport, cauzându-l să ia foc. Pompierii au fost chemaţi la faţa locului pentru a stinge incendiul. Nu au existat victime şi nici accidentări, iar întreaga parte din faţă a maşinii a fost complet arsă. Service-ul auto nu a fost afectat de incendiu.

După stingerea incendiului, maşina a fost mutată de o companie de tractări în parcarea sa, însă maşina a luat din nou foc după şase ore, pompierii fiind din nou chemaţi pentru a stinge incendiul.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Tesla, maşinile sale electrice nu sunt mai expuse la riscul de incendiu faţă de cele bazate pe combustibil fosil. Ba chiar au citat statistici care spun că vehiculele convenţionale au un risc de 5 ori mai mare de incendiu, conform statisticilor. În cazul incendiilor cauzaţi de acumuatori bazaţi pe litiu, Tesla sugerează că stingerea poate dura chiar şi 24 de ore, din cauza reacţiilor chimice. Maşina ar trebui să fie la distanţă de 15 m de orice alt obiect sau de oameni, într-o zonă deschisă, după stingerea incendiului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult