Samsung dezvoltă un procesor dedicat pentru vehicule autonome, în colaborare cu Audi

03.01.2019
Samsung dezvoltă un procesor dedicat pentru vehicule autonome, în colaborare cu Audi

Alăturându-se NVIDIA şi Google în cursa pentru dezvoltarea de sisteme pentru vehicule autonome, Samsung anunţă un nou chipset special proiectat pentru folosire cu autovehicule din noua generaţie, capabile să funcţioneze cu sau fără ajutorul unui şofer.

Denumit Exynos Auto V9, noul procesor va asigura sistemul infotainment prezent la bordul vehiculelor Audio de ultimă generaţie, pregătite pentru lansare în preajma anului 2021.

Noul computer de bord va asista şoferii şi pasagerii cu informaţii şi servicii de tip divertisment, gândite să facă mai confortabile drumurile lungi cu maşina personală.  Conectat la sistemul infotainment al autoturismului, procesorul Auto V9 va putea reda conţinut video pe 6 ecrane simultan, şi procesa semnal video obţinut cu numai puţin de 6 camere video.

Realizat folosind un proces de fabricaţie pe 8 nm, chip-ul Exynos Auto V9 dispune de procesor cu 8 nuclee ARM Cortex-A76 la 2.1GHz, 3 unităţi GPU din seria Mali G76, patru procesoare DSP pentru redare audio la calitate HiFi, procesor dedicat pentru implementarea specificaţiilor Automotive Safety Integrity Level-B (întâlnit la vehicule din clasa premium) şi accelerator (NPU) pentru accelerarea algoritmilor de inteligenţă artificială.

Complet conectat la funcţiile autoturismelor electrice şi nu numai, chip-ul Exynos Auto V9 va putea lua inclusiv rolul unui asistent digital de tip concierge, capabil să anticipeze nevoile utilizatorului şi să interacţioneze cu acesta folosind tehnologii de inteligenţă artificială.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult