Tesla Model S va deveni cea mai rapidă maşină din lume în urma unui update software

18.11.2016
Tesla Model S va deveni cea mai rapidă maşină din lume în urma unui update software
Maşinile Tesla nu sunt diferite doar prin prisma faptului că folosesc motoare electrice, ci funcţionează complet diferit faţă de modelele clasice cu combustie internă şi chiar şi faţă de alte automobile electrice. Compania a anunţat că va lansa în decembrie o nouă actualizare pentru software-ul maşinii, care va îmbunătăţi substanţial performanţa modelului Tesla Model S P100. Vestea proastă este că noul mod de accelerare nu va fi accesibil imediat, ci va trebui deblocat, asemeni unui nivel secret din jocuri video.

Aceasta nu este prima dată când Tesla lansează actualizări software care îmbunătăţesc performanţele maşinilor sale şi nici prima dată când include opţiuni secrete. Conform CEO-ului Elon Musk, noul software va putea să ofere posibilitate ade a ajunge de la 0 la 100 de km/h în doar 2,4 secunde. Această performanţă este rezervată în general automobilelor din gama „hyper-car”, cu preţuri cu mult peste cele ale unui Tesla Model S (care poate ajunge la 130.000 de euro în funcţie de opţiunile alese).

Elon Musk nu doreşte momentan să dezvăluiască modul în care noul mod de funcţionare poate fi deblocat, însă cu siguranţă şoferii îl vor descoperi mai devreme sau mai târziu. În trecut, autotmobilele Tesla au primit opţiuni secrete sub formă de modificări ale interfeţei display-urilor, precum introducerea codului 007 care simulează bordul unui Aston Martin din anii ’70 sau desenarea drumurilor de pe display în culorile curubeului asemeni unui traseu din jocul video Mario Kart.

După update, Tesla Model S P100D va deveni cea mai rapidă maşină de serie din lume, lăsând în urmă modele precum Porsche 918 Spyder, Veyron Grand Sport Vitesse, Ferrari LaFerrari, Nissan GT-R, Lamborghini Aventador, McLaren P1 şi Audi R8, printre altele. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult