Vehiculele Tesla Model 3, echipate cu o cameră video care permite înregistrarea pe ascuns a ocupanţilor

05.04.2019
Vehiculele Tesla Model 3, echipate cu o cameră video care permite înregistrarea pe ascuns a ocupanţilor

Despre faptul că vehiculele electrice produse de compania americană Tesla vin echipate cu camere video orientate în toate direcţiile ştiam deja, acestea deservind funcţia de conducere autonomă. Însă echiparea noului Tesla Model 3 şi cu o cameră special pentru  supravegherea video a celor aflaţi la bord este ceva nou, pentru care şefului Elon Musk i-au fost cerute clarificări.

 

 

Plasată deasupra oglinzii centrale din habitaclu, noua cameră video este percepută de unii posesori Tesla Model 3 ca pe un afront la adresa propriei intimităţi. Îngrijorările sunt amplificate şi de faptul că fiecare vehicul este prevăzut cu conexiune permanentă la internet, computerul de bord sincronizând în mod constant informaţii cu serverele Tesla.

Înainte ca situaţia să degenereze, CEO-ul Elon Musk a venit cu o explicaţie plauzibilă, precizând că noua cameră web interioară deserveşte o funcţie numită Sentry Mode, adresată companiilor de Taxi care doresc să monitorizeze în permanenţă ce se întâmplă la bordul vehiculelor.

Pentru utilizatori obişnuiţi, camera video interioară ar putea fi folosită în combinaţie cu sistemul antifurt pentru a documenta pătrunderile neautorizate în vehicul.

În viziunea lui Elon Musk, proprietarii de vehicule Tesla Model 3 vor putea în viitor să le închirieze ca servicii de ride-sharing autonome, banii câştigaţi în timp ce te afli acasă sau la birou amortizând parţial sau chiar integral preţul de achiziţie al vehiculului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult