40 de ani de Apple: Cum a evoluat cifra de afaceri a companiei în tot acest timp

02.04.2016
40 de ani de Apple: Cum a evoluat cifra de afaceri a companiei în tot acest timp
În urmă cu 40 de ani, Steve Jobs înfiinţa, împreună cu prietenii săi Steve Wozniak şi Ronald Wayne, Apple Computer. La momentul respectiv, firma funcţiona în garajul părinţilor lui Jobs şi nimeni nu îşi imagina că va ajunge la un moment dat cea mai valoroasă companie din lume. 
 
Apple s-a bucurat de succes încă de la început, ajungând la venituri de 1,5 miliarde de dolari în doar opt ani. Totuşi, la jumătatea anilor ’90 compania se afla în impas şi chiar se punea problema să fie vândută. 
 
Citeşte şi: iPhone SE: Cât de rezistent este la îndoire şi zgârieturi noul smartphone Apple
 
Lucrurile au luat din nou o turnură pozitivă după ce Steve Jobs, concediat în urmă cu mai mulţi ani, a preluat „frâiele” companiei din nou în 1997, după ce Apple a achiziţionat compania fondată de acesta în 1985, NeXT Computer. 
 
 
Steve Wozniak şi Steve Jobs în tinereţe
 
Apoi, în 2001, a fost lansat iPod, produsul care a pus Apple pe drumul spre succes. A urmat în 2007 debutul celui mai popular produs din istoria companiei, iPhone. Opt ani mai târziu Apple încheia anul fiscal (2015) cu venituri de 234 miliarde de dolari. 
 
În ilustraţia de mai jos, realizată de Statista, vedeţi cum a evoluat cifra de afaceri a Apple în cei 40 de ani de existenţă:

Infographic: 40 Years of Apple | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult