Analist: Apple nu va reuşi să oprească declinul vânzărilor de smartphone-uri iPhone în acest an

05.04.2016
Analist: Apple nu va reuşi să oprească declinul vânzărilor de smartphone-uri iPhone în acest an
Apple nu va reuşi să atingă obiectivele de vânzări aşteptate de piaţă în acest an pentru iPhone, potrivit reputatului analist Ming-Chi Kuo de la firma KGI. Numărul total de smartphone-uri pe care le va livra compania în acest an se va situa, cel mai probabil, sub pragul de 200 milioane de unităţi. 
 
Acest lucru se va întâmpla din cauza faptului că cererea pentru dispozitive high-end de pe pieţele emergente nu va fi suficient de mare pentru a compensa cererea mai scăzută pentru smartphone-uri avansate de pe pieţele dezvoltate. 
 
Citeşte şi: Iată cât câştigă Apple atunci când cumperi un iPhone de 64 GB şi nu unul de de 16 GB
 
Potrivit lui Kuo, iPhone 7 şi iPhone 7 Plus, dispozitive aşteptate în toamna acestui an, nu vor atinge vânzări record. Analistul spune că designul viitoarelor smartphone-uri Apple va fi similar cu cel al iPhone 6s/6s Plus, singura actualizare notabilă fiind sistemul dual-camera cu care va fi înzestrat modelul mai mare. 
 
 
Mai mult, analistul KGI este sceptic în legătură cu comenzile de 3,4 milioane de unităţi pe care CNBC a transmis că le-ar fi înregistrat  iPhone SE în China. Potrivit lui Kuo, nu exită dovezi solide în acest sens. 
 
Analiştii de pe Wall Street se aşteaptă ca Apple să vândă în 2016 între 210 şi 230 milioane de iPhone-uri. Kuo crede că vânzările se vor situa în intervalul 190-210 milioane de unităţi, fiind şanse mai mari să fie vorba de mai puţin de 200 milioane de dispozitive. 
 
Ming-Chi Kuo este cel mai respectat analist din lume specializat pe Apple, dovedindu-se o sursă credibilă de informaţii despre companie de-a lungul timpului. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult