Apple a plătit în 2014 un impozit pe profit de doar 0,005% în Europa

Apple a plătit în 2014 un impozit pe profit de doar 0,005% în Europa

Profitul taxabil pentru Apple Sales International şi pentru operaţiunile Apple din România nu corespunde cu realităţile economice, potrivit unei decizii a Comisiei Europene, care a taxat gigantul american cu 13 miliarde de euro, scrie The Guardian.

Apple a plătit în 2003 un impozit pe profit de 1% pentru Apple Sales International. Impozitul plătit a scăzut în 2014 la 0,005% din profituri.
„Statele membre ale Uniunii Europene nu pot oferi beneficii fiscal către companii specific, este ilegal conform legilor UE”, a spus Margrethe Vestager, comisarul european pentru competiţie.

Comisia a investigat ilegalităţile comsie de Apple în cadrul acordului cu Irlanda, care i-a permis companiei să plătească substantial mai puţin decât alte afaceri pe parcursul a aproape 25 de ani.

Iată câţi bani au strâns marile companii IT în paradisuri fiscale, printre care şi Irlanda:

Surse: Business Insider, Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult