Apple are acum prezenţă oficială în România

19.09.2018
Apple are acum prezenţă oficială în România

Apple a înfiinţat prima sa societate comercială în România, anunţă Ziarul Financiar. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume şi cea mai valoroasă companie de pe glob, cu evaluare la bursă de 1 trilion de dolari, compania nu are o prezenţă oficială în toate pieţele pe care activează. Până în prezent, Apple oferea produsele sale exclusiv prin intermediul magazinelor partenere sau prin operatorii telecom, însă acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat.

ZF anunţă că noua companie înfiinţată de Apple poartă numele de Apple Sales România SRL şi are capital social de 1.000 de lei. Aceasta este deţinută de companiile Apple Distribution International şi Apple Sales din Irlanda, centrele principale de unde gigantul operează în toată Uniunea Europeană. Administratorul Apple Sales România este Peter Ronald Denwood, director juridic pentru afaceri internaţionale Apple încă din septembrie 2013.

Ce ar putea însemna o astfel de mişcare pentru utilizatorii finali? În primul rând, există o posibilitate mare ca serviciile şi produsele Apple pe care încă nu le primim în mod oficial să vină şi aici. Vorbim despre Apple Pay, Apple News, posibilitatea de a cumpăra sau închiria filme şi seriale prin intermediul iTunes Store şi prezenţa unor dispozitive precum HomePod, Apple Watch cu LTE şi compatibilitatea cu cartele eSIM de pe tablete iPad şi smartphone-uri iPhone (necesară pentru funcţionalitate dual SIM).

Urmează să vedem exact ce are în plan Apple în viitorul apropiat şi mediu pe plan local, însă momentan este cam devreme pentru a ne aştepta că vom avea un Apple Store adevărat în România foarte curând.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult