Apple primeşte permisiunea UE pentru a cumpăra Shazam

07.09.2018
Apple primeşte permisiunea UE pentru a cumpăra Shazam

Apple şi-a arătat interesul pentru cumpărarea serviciului de identificare a muzicii Shazam încă de la sfârşitul anului trecut, însă până acum tranzacţia nu a putut avea loc. Uniunea Europeană a pus achiziţia pe pauză pentru a investiga ce impact ar avea asupra industriei de distribuţie digitală de muzică. Se pare însă că în raport nu s-au găsit incompatibilităţi, deci Apple poate cumpăra fără probleme compania britanică.

Shazam este o soluţie de identificare de muzică disponibilă pe mai multe platforme, care poate să identifice muzica ascultând doar câteva secunde, pe care le compară cu datele pe care le include în baza de date. Odată ce o melodie este identificată, utilizatorul este îndrumat să o cumpere sau să o asculte pe servicii de streaming sau distribuţie digitală precum Apple Music, Spotify sau Google Music. Acest lucru ar putea fi considerat un avantaj pentru Apple, întrucât sugestiile pentru Apple Music ar putea fi împinse în faţă, însă cel puţin pe termen scurt, Shazam va opera la fel ca până acum.

Aplicaţiile Shazam şi Apple Music sunt disponbile atât pe iOS, cât şi pe Android, deci Apple nu are momentan niciun motiv să încerce să păstreze acest serviciu exclusiv pentru platformele sale. Mai degrabă, Apple poate să folosească baza de date Shazam pentru a putea atrage mai mulţi clienţi către serviciile sale, putând afla de exemplu care melodii sunt căutate şi nu există pe Apple Music.

Tranzacţia a fost confirmată anul trecut, Apple urmând să plătească 400 de milioane de dolari pentru Shazam.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult