Când moda întâlneşte tehnologia

25.11.2019
Când moda întâlneşte tehnologia

De obicei când vorbim despre tehnologie şi inovaţie, moda nu este prima pe lista domeniilor de aplicaţie, deşi ceea ce purtăm poate avea un impact zi de zi asupra noastră. O pereche de ochelari cu filtre de protecţie solară, o pereche de ghete ce te projează de ploaie şi zăpadă, o haină care îţi ţine cald şi la -20 de grade, dar care este uşoară ca un puf şi îţi permite să te mişti în voie (exemplele pot continua), toate sunt rezultatul unor inovaţii tehnologice, utile şi de impact. Ce facem însă când aspectul lor exterior nu se potriveşte cu stilul personal, cu trend-urile momentului sau cu mediul în care activezi (ex: bocanci în mediul de business), sau când ce ţi se potriveşte, nu oferă beneficiile pe care le cauţi?

Un brand ce le îmbină cu succes pe amandouă este Tommy Hilfiger, ce propune pentru această toamnă/iarnă colecţia Tailored, o colecţie cu focus pe item-uri vestimentare emblematice, ce primesc un twist tehnic şi sustenabil, cum ar fi haina 3-în-1, blazer-ul şi vesta de exterior cu învelişuri protectoare impermeabile, glugi detaşabile şi căptuşeala moale din fibre Sorona® detaşabilă şi ea, cusături sigilate anti-umezeală. Acest focus pe sustenabilitate şi inovaţie se cristalizează în aceste fibre Sorona®, realizate din plante, ce sunt flexibile, moi şi versatile, cu un grad ridicat de retenţie a căldurii, chiar şi dacă exteriorul este în contact cu apa (ploaie, zăpadă). Mai mult, aceste fibre reciclabile sunt obţinute prin procese tehnologice inovative, în care se utilizează cu 30% mai puţină energie şi care reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 63% faţă de cele rezultate din procesele clasice. În cazul jachetelor cu puf, o soluţie sustenabilă şi eficientă s-a dovedit a fi utilizarea pufului provenit din reciclarea de pilote, fiecare puf trecând printr-un proces riguros de selecţie, curăţare şi aerare, reigienizare , reverificare şi sortare pe categorii, pentru a crea piese uşoare dar care te protejează eficient de temperaturile scăzute, totul într-o manieră sustenabilă.

Cu toate acestea, noua colecţie Tommy Hilfiger Tailored 2019, rămâne la fel de creativă în termen de design, introducând elemente de inspiraţie japoneză, reflectată de exemplu în imprimeurile circulare kimono, propunând piese atemporale dar reinterpretate şi versatile precum  costumele din două bucăţi şi blazer-ul din ţesături flexibile de flanel în dungi fine şi carouri, iar paleta de culori reprezentativă a brandului – roşu, alb, albastru – este completată cu inserţii de măsliniu şi albastru deschis, vişiniu şi mov, pentru o colecţie care adaugă tehnicalitate şi versatilitate ADN-ului clasic, American, cool al brandului.

Galerie foto

*Colecţia Tommy Hilfiger Tailored toamnă-iarnă 2019 este disponibilă în magazinele TOMMY HILFIGER selecţionate.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult