Cele mai dăunătoare mărci de smartphone-uri pentru mediul înconjurător, potrivit Greenpeace

17.10.2017
Cele mai dăunătoare mărci de smartphone-uri pentru mediul înconjurător, potrivit Greenpeace
Greenpeace a lansat un nou studiu în care arată care sunt cele mai dăunătoare mărci de smartphone-uri pentru mediul înconjurător. Pe primele trei locuri, cu cel mai slab punctaj, se situează trei mărci din China: Xiaomi, Oppo şi Vivo. Nici Huawei, care este pe punctul de a deveni al doilea cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente în acest an, nu este un brand prietenos cu mediul înconjurător, potrivit Greenpeace. Liderul pieţei, Samsung, a obţinut, de asemenea, un punctaj slab. 
 
Pentru realizarea clasamentului s-a ţinut cont de criterii precum: gradul de transparenţă, angajamentele luate, sursele de energie folosite, folosirea de materiale sustenabile şi de chimicale periculoase sau promovarea iniţiativelor de protecţie a mediului. 

În total au fost analizate 17 companii pentru studiu. Cea mai prietenoasă marcă cu mediul înconjurător este Fairphone, care dezvoltă un smartphone modular realizat din materiale reciclate. Aceasta este urmată de Apple. 

Iată, mai jos, clasamentul realizat de Greenpeace:
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult