Dezvoltatorul proiectului Kids in Tech se află printre câştigătorii Google Rise Awards în 2016

09.12.2016
Dezvoltatorul proiectului Kids in Tech se află printre câştigătorii Google Rise Awards în 2016

Adfaber.org, organizaţia care a dezvoltat platforma Kids in Tech, a anunţat că se află printre câstigătorii Google Rise Awards 2016, pentru efortul depus în scopul facilitării accesului tinerilor la educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice.

 

Prin acest proiect, organizaţia îşi propune să creeze un club de tehnologie în fiecare şcoală şi liceu din România.

Kids în Tech are în prezent peste 100 de cluburi de tehnologie în toată România, unde elevii au acces gratuit la resurse complementare de studiu, în strânsă legătură cu nevoile reale din piaţa muncii.

 

„Elevii sunt astfel expuşi la tehnologie şi la oportunităţile pe care le oferă aceasta, deprinzând de mici abilităţi care îi transformă din consumatori în creatori de tehnologie”, potrivit unui comunicat al Adfaber.org.

 

 

Google Rise Awards este un program de susţinere a organizaţiilor ce promovează educaţia în tehnologie şi ştiinţe informatice, pentru elevii din mediul preuniversitar. Programul pune accent pe atragerea fetelor, a tinerilor din medii defavorizate şi minorităţi, care în mod normal nu sunt expuşi sau nu sunt încurajaţi să se îndrepte către domeniul IT. Din 2010, programul Google RISE Awards a contribuit cu 5,7 milioane de dolari la mai mult de 200 de organizaţii din 45 de ţări, ajungând la peste 1 milion de elevi şi profesori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult