Elon Musk, Tesla: „Dacă putem trimite un Roadster în centura de asteroizi, probabil că putem rezolva şi problemele de producţie pentru Model 3”

08.02.2018
Elon Musk, Tesla: „Dacă putem trimite un Roadster în centura de asteroizi, probabil că putem rezolva şi problemele de producţie pentru Model 3”

„Dacă putem trimite un Roadster în centura de asteroizi, probabil că putem rezolva şi problemele de producţie pentru Model 3”, a declarat Elon Musk, şeful Tesla şi al SpeceX, la prezentarea rezultatelor financiare ale companiei auto pentru ultimul trimestru din 2017. Antreprenorul vrea să îi liniştească pe investitori, într-un moment destul de dificil pentru producătorul de vehicule electrice.

 

Tesla a consemnat, în ultimele trei luni din 2017, cele mai mari pierderi trimestriale din istoria sa. Acestea au fost de 675 de milioane de dolari. Pentru tot anul trecut, pierderile au fost de aproape 2 miliarde de dolari.

În ultimul trimestru din 2017, Tesla a consemnat venituri de 3,3 miliarde de dolari, iar în tot anul vânzările au fost de aproape 12 miliarde de dolari.

 

Elon Musk crede că la un moment dat în 2018 compania va începe să genereze profit operaţional trimestrial.

 

 

În acest moment Tesla are probleme cu producţia cu Model 3, cel mai accesibil automobil din oferta sa. Compania nu reuşeşte să producă suficiente unităţi, care să acopere cererea mare. În ptimul trimestru după ce maşina a fost lansată pe piaţă, Tesla a livrat doar 266 de unităţi. În perioada noiembrie – decembrie 2017 au fost livrate 1.550 de automobile Model 3.

 

Musk a spus că la sfârşitul primului trimestru din 2018 producţia pentru acest model va ajunge la 2.500 de unităţi pe săptămână, urmând ca la sfârşitul lunii iunie să se ridice la 5.000 de maşini pe săptămână. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult