EMAG investeşte 300 milioane lei într-un depozit în Giurgiu, cel mai mare din Sud-Estul Europei

01.12.2017
EMAG investeşte 300 milioane lei într-un depozit în Giurgiu, cel mai mare din Sud-Estul Europei
Retailerul online eMAG investeşte 300 de milioane de lei într-un depozit de 120.000 mp, care va fi construit în judeţul Giurgiu şi va avea o capacitate de 3 milioane de produse, urmând să fie finalizat până în 2019, potrivit unui comunicat de presă emis miercuri de companie.
 
Depozitul reprezintă prima etapă dintr-un plan de investiţii pe termen lung, care va duce la crearea a peste 4.000 de locuri de muncă.
 
„Noul depozit va susţine creşterea rapidă a eMAG ca brand românesc la nivel regional şi va îmbunătăţi procesele logistice legate de produsele voluminoase. Investiţia pe care o facem va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locală şi va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui număr mare de locuri de muncă, iar clienţii eMAG vor beneficia de servicii de livrare mai bune. Este cea mai mare investiţie a eMAG de până acum şi ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019,” a declarat Iulian Stanciu, directorul general al eMAG.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii şi mari (televizoare, maşini de spălat, frigidere, aspiratoare etc.) şi va avea o capacitate de 3 milioane de unităţi, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei. Pe lângă spaţiul de depozitare, o bună parte din investiţie a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată şi predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare şi sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

Compania colaborează cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pentru ca această investiţie să aibă beneficii pentru comunitatea locală şi pentru mediul de business românesc.
 
 
Noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieşire din Bucureşti, în judeţul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o îmbunătăţire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialişti şi operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. eMAG a achiziţionat o suprafaţă de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.
 
Compania eMAG este prezentă în Bulgaria, Ungaria şi Polonia.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult