Facebook ar putea lansa propria criptomonedă, Global Coin

24.05.2019
Facebook ar putea lansa propria criptomonedă, Global Coin

Spre deosebire de Bitcoin, noua monedă Facebook Global Coin va avea un cadrul legal bine definit şi negociat cu autorităţile fiecărei ţări în care este lansată.

Gândită pentru a funcţiona ca un mijloc de plată pentru utilizatorii platformelor de socializare deţinute de Facebook, Global Coin ar putea fi din categoria aşa numitelor „Stable Coins” cu valoare fixă, susţinută prin constituirea unui depozit bancar într-o monedă naţională recunoscută (ex. dolarul american). Astfel, tranzacţiile făcute prin serviciul de plăţi găzduit de Facebook folosind Global Coin vor avea aceeaşi recunoaştere ce şi tranzacţiile făcute prin instituţiile bancare.

Ca şi avantaje, avem viteza de procesare a tranzacţiilor, evitarea comisioanelor bancare şi pierderile rezultate la conversia valutară. Tranzacţiile în monedă Global Coin vor funcţiona fără nevoia asocierii unui cont bancar, direct din aplicaţiile suportate (ex. WhatsApp).

Facebook negociază deja o colaborare cu Trezoreria Americană pentru susţinerea Global Coin, iar aspecte de ordin logistic sunt discutate cu specialişti în transferuri rapide de bani ai Western Union. Alte aspecte privind oportunitatea şi riscurile introducerii unei monede digitale au fost discutate într-o întâlnire desfăşurată între CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg şi guvernatorul Bank of England, Mark Carney.

Proiectul Global Coin este derulat de o noua ramură blockchain division, creată de Facebook anul trecut şi condusă de David Marcus, fost preşedintre PayPal şi aflat până de curând în consiliul directorial al exchange-ului de monede virtuale Coinbase.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult