Galaxy S10 nu s-a vândut atât de bine precum se aştepta Samsung

31.07.2019
Galaxy S10 nu s-a vândut atât de bine precum se aştepta Samsung

Rezultatele financiare ale Samsung pentru cel de-al doilea trimestru din 2019 nu sunt foarte îmbucurătoare pentru investitorii companiei. În timp ce veniturile au scăzut doar foarte puţin, profitul operaţional a scăzut la mai puţin de jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. O situaţie similară a mai fost întâlnită în istoria recentă a companiei doar în preajma scandalului Galaxy Note7, când noul său telefon de top a fost retras de pe piaţă.

Conform raportului Samsung, compania a înregistrat venituri de 56,13 trilioane de won, în scădere cu 4% faţă de T2 2018. Totodată, profiul operaţional a fost de numai 6,6 trilioane de won, cu 56% mai mic decât anul trecut. Motivul pentru aceste scăderi se datorează în special diviziei de semiconductoare, care aparent nu a mai funcţionat la aceeaşi capacitate din cauza cererii slabe în piaţă. Compania se aşteaptă ca aceasta să fie mai profitabilă în cea de-a doua jumătate a anului, însă avertizează investitorii că anumiţi „factori externi” ar putea afecta această divizie în continuare.

Nici profiturile diviziei de smartphone-uri nu a reuşit să crească de la an la an. În ciuda încasărilor mai mari cu 8%, profiturile au fost în scădere cu 42% faţă de T2 2018. Motivul pentru această situaţie este succesul modelelor mid-range din seria Galaxy A, care aduc profituri mai mici, în timp ce modelele flagship din gama Galaxy S, mult mai profitabile, nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor în vânzări.

Pentru următoarea perioadă, Samsung speră ca profiturile diviziei de mobile să crească prin introducerea modelelor Galaxy Note10 şi Fold, cât şi noi modele Galaxy A „competitive”. De asemenea, sunt aşteptate creşteri în cererea de panouri OLED, întrucât noile dispozitive de top care vor fi echipate cu modem-uri 5G vor necesita componente cât mai subţiri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult