HTC intră din nou pe profit. A raportat creştere pe tot anul 2018

18.03.2019
HTC intră din nou pe profit. A raportat creştere pe tot anul 2018

HTC s-a confruntat cu probleme pe piaţa de smartphone-uri în ultima perioadă, compania fiind nevoită să vândă o parte a diviziei de dezvoltare către Google. Totuşi, în ciuda reducerii semnificative a portofoliului de dispozitive şi a vânzărilor scăzute din ultimii câţiva ani, compania taiwaneză a reuşit ca în anul 2018 să înregistreze profit, veniturile ridicate din ultimul trimestru al anului fiind foarte importante pentru creşterea pe întregul an.

Conform raportului financiar HTC pentru ultimul trimestru din 2018, care coincide şi cu lansarea raportului pe anul 2018, compania a reuşit să înregistreze creştere pentru al patrulea trimestru consecutiv şi o creştere semnificativă faţă de 2017. În T4, compania a înregistrat profit de 143 milioane de dolari după aplicarea taxelor, în timp ce pe întregul an 2018 a fost înregistrat profit total de 389 milioane de dolari.

Aceste veşti sunt foarte bune şi probabil că sunt datorate limitării producţiei de smartphone-uri şi avansurilor tehnologice de pe piaţa VR, unde HTC continuă să fie unul dintre jucătorii importanţi, livrând unele dintre cele mai performante dispozitive, atât pentru gameri, cât şi pentru mediul corporate. Compania a anunţat de curând un nou dispozitiv VR care poate funcţiona alături de un computer sau un smartphone, cât şi un nou serviciu pe bază de abonament în cadrul platformei de distribuţie software Viveport, care promite acces la întreaga colecţie de conţinut.

Compania a suferit şi un val de restructurări la nivel global, care cel mai probabil a ajutat la limitarea costurilor operaţionale, care în consecinţă au ajutat la a aduce compania înapoi pe profit. În cazul în care HTC va începe să îşi licenţieze brandul către alţi producători de telefoane, reuşind astfel să încaseze venituri fără să mai investească în dezvoltarea propriilor terminale hardware, profiturile ar putea să crească şi mai mult în 2019.

Desigur, HTC nu a anunţat nimic oficial legat de noua strategie pentru smartphone-uri în 2019. Este posibil ca anul acesta să vedem un nou model HTC U13, probabil cândva în vară, dar şi o nouă versiune de EXODUS, telefonul derivat din HTC U12+, echipat cu portofel virtual pentru criptomonede.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult