HTC pregăteşte concedieri, pentru al doilea an consecutiv

18.12.2019
HTC pregăteşte concedieri, pentru al doilea an consecutiv

În ciuda promisiunilor de relansare, HTC intenţionează să taie din nou locuri de muncă, informaţiile apărute în presa taiwaneză fiind confirmate deja de oficialii companiei.

În prezent, HTC mai are aproximativ 3000 de angajaţi, o parte dintre aceştia fiind vizaţi de un nou val de concedieri, măsură descrisă drept ”parte a strategiei de realiniere a activităţii, cu scopul păstrării avantajului competitiv pe partea de inovaţie”.

HTC nu precizează exact ce departamente sunt vizate de disponibilizări, însă este ştiut că angajaţii vizaţi vor primi la finalul anului compensaţii financiare, suma reprezentând echivalentul salariului încasat pe două luni de activitate.

HTC a mai spus că „ajustarea forţei de muncă” are scopul de a „asigura perspective mai bune pentru businessul de realitate virtuală Vive şi cel mobile”.

Nu este tocmai un secret faptul că HTC nu a avut rezultate prea bune în ultimii doi ani, reducerea cheltuielilor fiind o etapă inevitabilă şi esenţială în procesul de redresare a companiei. Din fericire, ecosistemul creat în jurul produsului HTC Vive VR a evoluat pozitiv în ultimii doi ani, HTC lansând mai multe iteraţii ale căştilor sale de realitate virtuală şi are perspective bune de viitor. În paralel, compania mizează şi succesul noului headset VR pentru PC Vive Cosmos şi seria Exodus de smartphone-uri bazate pe tehnologia blockchain, deşi, cele din urmă nu se arată chiar atât de populare.

De altfel, HTC nu a avut un parcurs prea bun în piaţa smartphone, iar perspectivele pentru viitorul apropiat nu sunt neapărat încurajatoare. Cândva, cel de-al treilea mare producător de smartphone-uri din lume, HTC este acum mult în urma competiţiei şi probabil va trebui să-şi reevalueze situaţia pe piaţa smartphone. Reflectând poate cel mai bine situaţia dificilă a companiei, 2.000 dintre inginerii şi personalul tehnic al HTC au trecut anul trecut în tabăra Google pentru a lucra la dezvoltarea seriei de telefoane Pixel.

Spre comparaţie, HTC a concediat aproximativ 1500 de persoane în iulie 2018, după ce în 2015 un alt val de restructurări a vizat desfiinţarea a 2250 de locuri de muncă. Cu 3000 angajaţi rămaşi pe ştatele de plată, amploarea noului val de concedieri va arăta cel mai bine cât de dificilă este situaţia HTC la final de 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult